Braskaminer

Höj mysfaktorn och med en braskamin i ditt hus eller stuga.

Braskaminer från contura

Braskaminer för ökad trivsel

Vi säljer och installerar braskaminer från välkända och populära Contura.
Conturas braskaminer kännetecknas av hög kvalitet genom hela livscykeln, från produktion till installerad eldstad. Tillverkning sker i Sverige, i en av världens mest moderna kaminfabriker, med fokus på minskad miljöpåverkan.
Contura ställer höga kvalitetskrav i alla led och kaminerna kvalitetskontrolleras innan de lämnar fabriken i Markaryd. Deras kaminer har effektiv förbränning vilket gör att du kan elda med rent samvete på ett sätt som är bra både för miljön och din plånbok.

Installation av braskaminer

Givetvis installerar vi samtliga kaminer som vi säljer. Installationen görs helt fackmannamässigt av kunnig personal. Installationen skall sedan godkännas och provtryckas av en skorstensfejare. Vi kan ombesörja hela entreprenaden för att installationen skall löpa så smidigt som möjligt.

Braskaminer i fjällstugor

Att installera en kamin i en fjällstuga som ofta värms upp med direktverkande el är en smart lösning då du kan spetsa värmen och spara pengar genom att elda i kaminen när du utnyttjar din fjällstuga. När stugan står tom kan du ha en lägre grundvärme via elementen eller om du har en värmepump som värmer upp stugan. En kamin ökar dessutom mysfaktorn och värmer gott efter en dag på fjället.

Sänk dina värmekostnader med en kamin

En braskamin ger inte bara en härlig mysfaktor och en skön värme. Om du har direktel, fjärrvärme eller olja som uppvärmning kan det bli dyrt under vintermånaderna. Då är det en bra investering att installera en kamin.

Hitta en kamin som passar dig

Cortura erbjuder flera olika modeller och storlekar på braskaminer. Gemensamt för alla är generösa glas som visar mycket av elden.

I vår butik i Transtrand strax söder om Sälen finns en utställning där du kan se en stor del av Conturas utbud av braskaminer och hitta den modell som passar dina behov och önskemål. Du kan även besöka Conturas hemsida och välja en kamin som passar ert behov så tar vi hem den och installerar den åt er.

Vårt upptagningsområde

Vi utgår från Transtrand, 7 km söder om Sälen. Vi arbetar dagligen i Sälen och Malung med omnejd. Vi arbetar även en hel del i Idre och Särna området. Genom åren har vi installerat braskaminer på många andra platser i Dalarna och Mellansverige.

Kontakt & offert

Kontakta oss eller kika in till oss om du funderar på att installera en kamin i din fjällstuga eller hus.

Vi hjälper dig att hitta en kamin som passar dina önskemål och behov.