Värmepumpar

Vi installerar värmepumpar till privatpersoner, företag och offentlig sektor.

Värmepumpar från Nibe

Installera en effektiv & driftsäker värmepump

Vi installerar värmepumpar från Nibe som är energieffektiva, driftsäkra och miljövänliga. Värmepumparna används för uppvärmning och/eller kyla i allt från villor, stugor till kommersiella byggnader och industrier.

Det finns olika typer av värmepumpar. De som är vanligast förekommande är luft/vattenvärme-, jordvärme-, bergvärme- och luft-luftvärmepumpar. Vi installerar dock inte luft-luftvärmepumpar.

Behagligt inomhusklimat med värmepump

Vilken typ av värmepump som passar just din fastighet beror på vilka förutsättningar som finns på din fastighet. Om det finns möjlighet att gräva eller borra samt storlek på hus etc.

Vi kommer gärna ut till din fastighet och ger förslag på en lösning som lämpar sig bäst i just ditt fall för att du skall få en så anpassad och driftsäker anläggning som möjligt.

Bra att veta om värmepumpar

En av de mest framstående fördelarna med värmepumpar är deras höga effektivitet. De kan leverera mer värmeenergi än den elektriska energi de förbrukar, vilket gör dem kostnadseffektiva och minskar energiförbrukningen.

Värmepumpar är miljövänliga eftersom de inte genererar direktutsläpp av växthusgaser. Genom att använda förnybara energikällor, som solenergi, vindkraft eller geotermisk värme, kan de bli ännu mer hållbara.

Värmepumpar kan både värma och kyla. De kan användas för att värma bostäder på vintern och kyla dem på sommaren, vilket ger en året-runt-lösning för temperaturkontroll.

Värmepumpar är kända för sin hållbarhet och långa livslängd om de underhålls korrekt. De kräver dock regelbunden service och rengöring för att fungera optimalt.

Trots den initiala investeringen har värmepumpar potential att spara pengar på lång sikt genom lägre uppvärmnings- och kylkostnader samt eventuella skatterabatter och incitament för energieffektiva lösningar.

Moderna värmepumpar kan ofta styras och övervakas via smartphone-appar eller datorer. Du kan på avstånd se pumpens status och styra dess prestanda och driftlägen.

Värmepumpar för alla behov

Vi installerar olika varianter av värmepumpar från Nibe. Här kan du läsa mer om de vanligaste varianterna.

Bergvärme

För att kunna installera bergvärme så behöver det borras en energibrunn på din tomt.
När vi installerar en bergvärmeanläggning är det viktigt att dimensioneringen av borrhål och pump blir rätt.
Vi hjälper till så att ni får en anläggning som är anpassad till just ert behov samt att vi ombesörjer en totalentreprenad med borrning och installation som gör det enkelt och smidigt för dig som kund.

Jordvärme

Vid installationen av en jordvärmeanläggning är det viktigt att dimensioneringen av kollektorslang och pump blir rätt. Det krävs även att det finns gott om utrymme att gräva ner kollektorslangen på en åker eller liknande i anslutning till huset.

Vi hjälper till så att ni får en anläggning som är anpassad till just ert behov samt att vi ombesörjer en totalentreprenad med grävning och installation av pumpen. Enkelt och smidigt för dig som kund.

Luft/vattenvärme

Att installera en luft/vatten värmepump kräver inga externa anslutningar som exempelvis en berg- eller jordvärmeanläggning gör. En utomhusdel placeras i anslutning till fasaden och inomhus installeras själva inomhusdelen. Denna installation går snabbt och är därmed billigare att installera.

Detta gör att en luft/vattenvärmepump kan installeras i princip alla fastigheter.

Boka ett kostnadsfritt hembesök så hjälper vi er till den bästa lösningen för ert hem.

Köp en smart värmepump

Köp en värmepump av oss och få en smart lösning för energieffektiv uppvärmning och kylning av din fastighet. Värmepumpen minskar energiförbrukningen, minimerar miljöpåverkan och erbjuder en så gott som underhållsfri och lättskött anläggning. Med rätt typ av värmepump och installation skapar vi ett bekvämt och hållbart inomhusklimat året om.

Frågor & svar om värmepumpar

Svar: Nej, du bör anlita en auktoriserad rörinstallatör samt en behörig elektriker för en säker installation av din värmepump.

Svar: Kostnaden för att installera en pump beror på vilken typ av pump som just din anläggning kräver. Kontakta oss för en kostnadsfri offert på en anläggning som passar just din fastighet.

Svar: Hur stor pump du behöver styrs av hur stor din fastighet är. Vi ger er gärna tips och råd om vilken storlek på pump samt eventuellt borrdjup och längd på kollektorslang som behövs för att möte de behov som din fastighet ställer.

Vårt upptagningsområde

Företaget utgår från Transtrand, 7 km söder om Sälen. Vi arbetar ofta i Sälenfjällen, Idre, Särna och Malung med omnejd. Vi installerar även värmepumpar på många andra platser i Dalarna och Mellansverige.

Kontakt & offert

Kontakta oss om du funderar på att installera en ny värmepump eller om du behöver byta ut eller utföra service din befintliga värmepump.

Vi kan även erbjuda en totalentreprenad om ni så önskar då vi samarbetar med elektriker, brunnsborrare och grävfirmor. En totalentreprenad där vi samordnar arbetet med olika branschkollegor gör som regel att arbetet går snabbare och flyter bättre vilket brukar vara uppskattat bland våra kunder.

Boka ett hembesök där vi tar fram en kostnads- och besparingskalkyl samt lämnar en kostnadsfri offert.