Luft/vattenvärme

Utnyttja utomhusluften för att värma ditt hus.

Luft-vattenvärme från Nibe

Effektiva luft/vattenvärmepumpar

Vi installerar driftsäkra och effektiva luft/vattenvärmepumpar från välkända Nibe. Luft-vattenvärmepumpar har på senare tid blivit populära då de är enkla att installera och effektiviteten har ökat och är idag jämförbar med jord-och bergvärme.

Vi utför även service, reparationer och utbyte av befintliga luft/vattenvärmepumpar.

Så fungerar luft/vattenvärme

Luft/vattenvärmepumpen består av en utomhusdel som är själva värmepumpen och en inomhusdel. Värmepumpen tar tillvara värmeenergin i utomhusluften för att ge huset värme och varmvatten. Uteluften sugs in genom värmepumpen, energin tas upp av ett slutet system och den kallare luften blåses ut. Nibes avancerade kompressorteknik får temperaturen att stiga och värmen skickas till inomhusdelen och vidare ut till husets värme- och varmvattensystem.

Effektiv och miljövänlig uppvärmning med luft/vattenvärmepump från Nibe

Förutom att luft/vattenvärmepumpar är effektiva och använder en stor del förnybar energi som minskar ditt klimatavtryck kan den ge dig en energibesparing på upp till 75 procent av din köpta energi. Den enda energin du betalar för är den el som driver värmepumpen.

Med Nibes effektiva luft/vattenvärmepumpar får du ett behagligt inomhusklimat och kan samtidigt glädjas åt en miljövänlig, förnybar och naturlig energikälla som sänker ditt CO2-utsläpp.

Samma system kan även användas för att kyla huset under den varma delen av året genom sk frikyla.

Smidig installation av luft/vattenvärmepump

Installation av luft/vattenvärme ställer inga krav på att du har en stor tomt eller tillgång till berg vilket gör att det går att installera i alla hus och fastigheter. Installationskostnaden är lägre än exempelvis berg- och jordvärme och går dessutom snabbt då den inte kräver någon extern koppling till kollektorsystem som vid jord- och bergvärmeinstallationer.
Luft/vattenvärmepumpen kan även kombineras med solceller, ventilation och kyla under de varma månaderna.
Är du osäker på vilken uppvärmning som passar din fastighet bäst? Fråga oss så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för din fastighet.

Vårt upptagningsområde

Vi utgår från Transtrand, 7 km söder om Sälen. Vi arbetar dagligen i Sälen och Malung med omnejd. Vi arbetar även en hel del i Idre och Särna området. Vi installerar även luft/vattenvärmepumpar på andra platser i Dalarna och Mellansverige.

Kontakt & offert

Kontakta oss om du funderar på att installera en ny luft-vattenvärmepump eller om du behöver byta ut eller utföra service din befintliga luft/vattenvärmepump.

Vi kan även erbjuda en totalentreprenad om ni så önskar då vi samarbetar med elektriker som behövs för att koppla in pumpen.
En totalentreprenad där vi samordnar arbetet med olika branschkollegor gör som regel att arbetet går snabbare och flyter bättre vilket brukar vara uppskattat bland våra kunder.

Boka ett hembesök för ditt kommande projekt där vi tar fram en kostnads- och besparingskalkyl samt lämnar en kostnadsfri offert.